Kairon
Kairon Instituutti
Kairon on yli 30-vuotisen historiansa aikana kouluttanut terapeutteja yli 10:llä terapia-alueella, mutta keskittyy nykyisin keho- ja tunneterapeuttiseen ydinosaamiseensa: MVT modernia vyöhyketerapiaa on koulutettu vuodesta 1989, PVT psykologista vyöhyketerapiaa vuodesta 1993 ja TTT tunnetaidetarapiaa vuodesta 2010.
Näiden suomalaisten, keho- ja tunneterapioiden arkkitehdin, Kaironin perustajan ja rehtorin Antti Pietiäisen opetus- ja luennointityö jatkuu edelleen. Hänen lähestymistapansa ydin on oman identiteetin löytymisessä. Se edellyttää rehellistä omien tunteidensa, elämänkaarensa ja tunneperimänsä kohtaamista. Näin elämänkriisit ja sairaudet muuttuvat mahdollisuuksisksi. Ihminen vapautuu, paranee ja löytää itsensä. Miksi me muuten edes olisimme olemassa?
Opettajat

Antti Pietiäinen
Ihmisen elämänkaari sisältää kriittisiä pisteitä, jolloin on muutoksen aika. Minun elämässäni sellainen oli 36-vuotiaana, kun ensimmäinen vaimoni kuoli. Se laittoi elämäni ja arvoni koetukselle. Löysin käteni ja kysyin: Mitä varten minulla nämä ovat? Tämän jälkeen lähdin opiskelemaan kehoterapioita ja 5 vuotta myöhemmin perustin Kaironin. Käsien tarkoitus löytyi: tehdä ja samalla kehittää keho- ja tunneterapioita.Kaikesta voin olla kiitollinen elämäni, lapsuuteni ja tunneperimäni kriiseille. Niihin olen etsinyt ratkaisua elämässäni. Elämä peilaa traumoja sukupolvien ketjussa ja antaa mahdollisuuden kehittyä, luoda uutta. Tietoa tarvitaan, mutta suuret päätökset ihminen tekee tunteen ja intuition avulla.
”Tunnen, olen siis olemassa!”

Anne Grundström
Ennen tunteet olivat minulle vain ajatuksia. Kuitenkin maalaatessani tunteeni vähitellen heräsivät eloon, vaikka aluksi pelkäsinkin niitä. Tunteiden dynamiikka -koulutuksen ja TUDY-istuntojen aikoihin aloin vähitellen hyväksymään tunteeni, ne pelottavatkin. Tunteista puhuminen ja vetämieni tunneryhmien hiljainen hyväksyntä on lisännyt uskallustani ilmaista tunteeni ja samalla olen tullut näkyväksi, minusta on tullut Minä. Mahdollisuuden samaan, joskus pelottavaankin ja jopa tuskaiseen, mutta niin riemastuttavaan, aidon olemisen kokemukseen haluan nyt opettajana antaa muillekin.”Uskalla suunnistaa suoraan sitä kohti mikä yhtäaikaa kiehtoo ja pelottaa.”

Saara Hanhisuanto
Polkuni on ollut mutkikas. Kivien ja karikoiden seassa, myrskyn repiessä kantamuksiani, olen silti saanut tuntea lempeän tuulen ja lämpimät sadepisarat.Tutustuminen itseeni on ollut vaivalloista, mutta antoisaa. Sisälläni olevaa karttaa sinnikkäästi, mutta nöyrästi tutkien, unelmani ovat toteutuneet ja määränpää auennut selkeänä kuin aamuinen taivaanranta.
Sisältäni löytyi ihminen tunteineen ja tarpeineen sekä lopulta myös se, jonka jo esivanhempani olivat kadottaneet; turva.
”Ihmisen elämä on löytöretki ja elämänpituinen matka itsensä luo”.

Raija Savola
Minusta on hienoa ja ihmeellistä, että värien avulla maalaamalla pystyy löytämään piilotettuja tunteita, salattuja asioita, ehkäpä suvun traumoja ja lopulta pääsee tutustumaan paremmin itseensä. Maalausryhmissä omista maalauksista kertominen on helpompaa, kuin että puhuisi vain itsestään ilman maalausta. Samalla voi tehdä oivalluksia, jotka auttavat itsensä tuntemisen prosessissa. Toisten ryhmälaisten työt ovat myös hyviä peilejä omille tuntemuksille. Olen saanut tunnetaideterapiasta työkaluja siihen, että saisin selville kuka minä oikeasti olen. Tämä on hieno matka ja se jatkuu edelleen. Suosittelen lämpimästi tutustumista tunnetaideterapiaan.”Tälle matkalle soisin kaikkien osallistuvan.”