Kirjallisuus

Tunneperimä ja identiteetti

Kehossa on tunneperimämuisti. Se siirtyy meille biologisilta vanhemmiltamme jo hedelmöityksen yhteydessä. Tunteiden periytyminen on epigeneettistä periytymistä, josta viime vuosina on tullut yksi perinnöllisyystieteen kiinnostavimmista tutkimuskohteista. Tunneperimä on osa ihmisen minuutta. Kun identiteetti on hukassa, sen puuttuvia palasia voi löytää omasta biologisesta suvusta jopa useiden sukupolvien takaa. Kehon tunnemuistissa olevat traumat aiheuttavat myös fyysisiä sairauksia. Identiteetin löytyessä myös keho tervehtyy. Tässä kirjassa kahdeksan naista ja kaksi miestä kertoo matkastaan kohti minuuden löytämistä. Suvun taakkojen selvittämiseen heitä kannustaa tieto siitä, että kohtaamalla nämä taakat niistä voidaan vapautua. Tämän kirjan toimittaja Antti Pietiäinen on tunnevyöhyketerapian (psykologinen vyöhyketerapia) kehittäjä sekä suomalaisen keho- ja tunneterapian pioneeri. Hänen kirjaansa Tunne Antitunne Perimä on myyty 8 000 kappaletta. Tunteiden prosessointi johtaa myös elämän tarkoituksen löytymiseen. Silloin onni ei odota nurkan takana. Silloin onni on nyt.

Tunne Antitunne Perimä

Milloin viimeksi koko kehosi reagoi, kun tunsit pelkoa, vihaa, syyllisyyttä tai häpeää? Tiesitkö, että tunteen koti on keho?

Vai kiellätkö nuo ikävät tunteet, jolloin ne muuttuvat kehon tunnelukoiksi, antitunteiksi? Lukkotilassa pelon kieltäjästä tulee arka tai uhkarohkea, vihan kieltäjästä kiltti tai katkera, syyllisyytensä kieltäjästä syyttäjä tai syyllistyjä, häpeän kieltäjästä häpeämätön tai enkeli.

Entä kannatko itsessäsi kehon tunnelukkoina niitä traumaattisia kokemuksia, jotka vanhempasi ja esivanhempasi ovat jättäneet käsittelemättä? Muistaako kehosi kielletyn vihan, joka lukkiutuneena aiheuttaa fyysisiä kipuja ja sairauksia?

Siirrätkö kohtaamattomat tunteesi edelleen lastesi taakaksi vai oletko valmis katkaisemaan tunneperimän ketjun? Uskallatko vapauttaa itsesi ja lapsesi, löytää tunteillesi tietoisen kohteen – myös niille lapsuutesi traumoille, jotka toistuvat elämänkaaressasi kriiseinä 18 vuoden välein?

Tämä kirja on tarkoitettu niille, jotka haluavat oppia tuntemaan itsensä, löytää identiteettinsä ja terveyden. Apuna tässä on tunnevyöhyketerapia, tunnetaideterapia, tunteiden dynamiikka. Niistä tuhannet suomalaiset ovat löytäneet tien aitoon, tuntevaan itseensä, tasapainoon, iloon, vapauteen. Hyvää matkaa!

Uusi painos nyt saatavilla, tilaa verkkokaupastamme.

Pin It on Pinterest

Share This